logo bal

Riasztószerelés

Riasztó

Biztonságot nyújtunk!

A megfelelően, minőségi termékekkel és jól karbantartott riasztórendszer az alapja a megfelelő betörésvédelemnek.  Ehhez társulnak még extra funkciók: távfelügyeletbe kötés, kamerarendszer társítása, mellyel akár okostelefonról is figyelemmel kísérhetjük a házat és az udvart.

A rendszeres karbantartással a riasztó rendszer hosszú távú megoldást jelent, hogy Ön nyugodtan töltse vakációját, pihenését!
Riasztó rendszer alatt értjük a különböző objektumok, épületek, ingatlanok védelmére alkalmazható behatolás jelző rendszereket.
Lakások, családi házak, ipari objektumok riasztó rendszerének tervezését, felszerelését, üzembe helyezését, karbantartását és javítását végezzük.

Riasztóközpont

A riasztóközpont feladata az érzékelők, kártyaolvasók, kezelők hang és fényjelzők működésének irányítása és a jelzések továbbítása a kommunikátor felé. A riasztó központ a programozása alapján irányítja a riasztó rendszer telepített eszközeit. A riasztó központ bővíthető vezeték nélküli bővítő modullal ezáltal képes a vezeték nélküli eszközök kezelésére is.

Riasztó doboz

A riasztó központot, transzformátort, akkumulátort, doboz zárat helyezzük el benne. A transzformátor feladata, hogy a riasztóközpont a megfelelő feszültséget kapja meg, az akkumulátor biztosítja, hogy áramkimaradás esetén is működjön a riasztó rendszerünk, a kapcsoló pedig a riasztó állapotától függetlenül riasztást kezdeményez ha valaki kinyitja a központ dobozát.

Érzékelők

A környezet változását érzékelik és továbbítja ezt a riasztóközpont felé. Az érzékelőknek sok típusa van és sokféleképpen is csoportosíthatóak.
A legsűrűbben használt érzékelők:
-    mozgásérzékelő
-    nyitásérzékelő
-    üvegtörés érzékelő
-    füstérzékelő
-    rezgésérzékelő
-    vízérzékelő
-    CO érzékelő
-    infra sorompó
-    kültéri érzékelők
-    pánik jelző eszközök

Kommunikátor

A riasztórendszer jelzéseit továbbítása a felügyeleti diszpécserek vagy az ügyfél által megadott telefonszámokra. A kommunikáció történhet analóg telefonvonalon, mobil vonalon vagy rádiós átjelzőn keresztül.

Állapotjelzők

A riasztó rendszer állapotának visszajelzése az partner vagy a külső szemlélődők felé. Elhelyezhető a kültéri szirénában vagy az partner által látható helyen.

Kezelő egység

Segítségével ki és be kapcsolni, programozni a központot és megnézni az üzeneteit, riasztásait. A kezelő lehet ledes, szöveges, érintőképernyős és akár lehet benne kártyaolvasó is beépítve.

Hang és fényjelzők

Hang és fényjelzéssel jelzik, hogy valamelyik érzékelőnk riasztást észlel. Lehet beltéri és kültéri kivitel is. A jelzés hangja egyes típusoknál állítható. A kültéri kivitelnél általában van saját akkumulátor is, ez akkor is jelez, ha szabotálják (elvágják a vezetékét vagy szétszerelik, leszedik a helyéről) az eszközt.

Akkumulátor

A riasztó rendszer megfelelő működése áramszünet esetén, illetve a kültéri hang és fényjelző működtetése szabotázs esetén.

Pánikjelző

A riasztó rendszer segélykérő jelzésének küldése. A pánikjelző lehet vezetékes gomb vagy vezeték nélküli pánikjelző is.

 

Ingyenesen felmérést végzünk és pontos árajánlatot adunk.